„Mina ei õppinud midagi,” ütles Ligi esimese hooga vastuseks ajakirjaniku küsimusele, mida võidusamba rajamise osas riigikontrolli auditist õpiti. Ligi sedastas, teda on artiklitesse kistud asjatult, kuna samba rajamise valmistas küll ette 2007. aastal lõpetanud valitsus, kuid ideekonkurss, ehitamine ja tähtaegade seadmine oli järgmise valitsuse teha, kus kaitseminister oli Jaak Aaviksoo.

Ligi avaldas nördimust ka selle üle, et riigikontrolli auditi tõttu meedia Vabadussõja võidusamba taas kajastada võttis. „Seal on õppetunde loomulikult palju. Aga mis sellest siis takkajärgi nii palju kirjutada? Et kui terve eilne (üleeilne – toim.) ajakirjandus oli täis ainult seda teemat, just kui nüüd suurt avastust. Jätaks selle samba rahule, et eestlased sellega harjuksid ja austaksid seda.”

Rahandusminister sõnas, et nüüd tuleks vana teema jätta, ja tunnistas veidi segaseks jäävalt, et seda tema ning riik õppiski. „Minu põhiline õppetund oleks selles. Riik õpib kogu aeg. Riik õppis ka sellest.”

Peaminister Andrus Ansip nentis, et küllap on samba rajamisel ilmnenud probleemidest ja riigikontrolli auditist õpitud. „Aga mul on siiski hea meel, et läks vaid 90 aastat ja me saimegi omale Vabadussõja võidusamba. Ja ma ei ole nõus nendega, kes arvavad, et oleks võinud minna 100 või 120 või 190 aastat,” sõnas Ansip samba kaitseks.

Riigikontroll leidis oma värskes aruandes, et Vabadussõja võidusambaga seotud puuduste peamine põhjus oli kiirustamine, mida omakorda tingis poliitiline surve. Liiga kiiresti ja ilma sisulise konkursita valiti ka samba projekteerija ja ehitaja. Kokkuvõttes samba valmimine hilines, läks väljakuulutatust kallimaks ning seda saatsid tehnilised probleemid.