Peaminister Taavi Rõivase laps astus 1. septembril Rocca al Mare erakooli esimesse klassi.

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandeli sõnul on sel märgiline tähendus. Nimelt saadab Mandeli hinnangul peaminister sõnumi eraettevõtluse toetuseks - samas aga riikliku koolisüsteemi vastu.

ERR palus peaministri valikuid kommenteerida tema parteikaaslasel, haridusminister Jürgen Ligil.

"Mina oleksin tema valikutest valinud reaalkooli, aga ma olen valinud ka süsteemi, kus lapsevanemal valik on ja ei saa nüüd tema valikut arvustama hakata," ütles Ligi ERR-ile.

"Mida ma valinud ei ole, on koolide ebavõrdne konkurents, mis lapsevanemate eelistusi endiselt liigselt mõjutab, ehkki suutsime selle seadustanud künismi üleminekuajaga tühistada," lisas ta.

"Tean, et peaministri tegelik otsus oli lasta valida tütrel ja muidugi lummab last esmajoones pakend. Tugevad koolid on sisu poolest tegelikult mõlemad," ütles haridusminister veel.

Peaministri valikuga avalike koolide kahjuks pole rahul Tallinna inglise kolledži juht Toomas Kruusimägi. "Kui riigi juht usub, et riik ja KOVid teevad häid koole, siis miks langes valik erakoolile?" küsis ta sotsiaalmeedias. "Küsimus sõnumis, mida edastatakse," leiab ta.