"Maksumaksja on kohe suures ohus, kui silmapiirile ilmub turule appi tõttav poliitik. Ja kitsed iluaias on köki-möki võrreldes sellega, kui ta "kaasab osapooltena" pakkujad," kirjutas Ligi Facebookis.

"Üüriturgu on nüüd lubatud aidata partei- ja riigitegelaste koostöös ehitusmaterjalide tootjate, ehitajate, kinnisvaraettevõtjatega.
Inimestele on nüüd seletatud, et neile ainult tundub, et neil on olnud, kus elada, ja et see peaks midagi maksma," kritiseeris Ligi.

"Seal, kus inimesi ega töökohtu ei ole, on nüüd öeldud, tuleb too puudumine sellest, et riik pole sinna eluasemeid rajanud. Ma ei tea, kas kohal viibis ka laekur, aga võin öelda, et tegu ei olnud seekord enam Tallinna linnavalitsuse üritusega, ehkki nood olid rõõmsalt kohal," lisas Ligi.

Eluasememuresid ei saa tema hinnangul alahinnata, tegu on reeglina maksumaksja suurima ostu, vara või rendiga. "Aga palju suurem mure on sekkujad, kellel pole ei ideed ega riigi funktsioonidest raha üle," kritiseeris Ligi.

"Ka põhimõtteliselt ei saa poliitik selles mures aidata maksumaksjate enamust nende endi rahaga. Nii ei jätku ja nii ei tööta. Aga ennast ja pakkujaid - loomulikult, nagu muistegi."