"Küünikutel on pidu, mul mitte. Ma ei tea ühtki põhjust, miks peaks meeldima, kui praamihankel ei võidaks maksumaksja. Ei mõista ma ka ettekujutust, et see, kas seadus on täidetud või mitte, on poliitiline vaidlus. Või mis kasu võiks olla partneri kiusamisest," kommenteeris Ligi enda Facebooki postituses.

"Riigihangete järelevalve on mõistagi sõltumatu instituut, nagu mu halduses on ka finantsjärelevalve, maksukontroll, statistika, prognoosid. Mitte keegi, keda huvitab, ei arva südames, et ma oleksin neis manipuleeriv või kõrvalt manipuleeritav."

Ligi sõnul on hankes tehtud "minimaalselt see viga", et pole esitatud põhjendusi, miks on valitud "kõige haruldasem ja pimedam hankeviis". "Praegused põhjendused seda ilmselt ei võimalda ning vaja on paremaid. Samuti ei olnud mõistlik välja hõigata konkursi võitjat, sest käimas oli järelevalve hankeviisi pärast ning vaidlustuskomisjon oli muude vaidluste tõttu juba keelanud lepingut sõlmida," lisas ta.

"Olgu uudiste peale öeldud sedagi, et RMlt ei ole MKM sel teemal nõu küsinud ega ole seda ka antud - hankeviisist sai järelevalve teada ajalehest, väljakuututamata läbirääkimistega hange on olemuslikult väga suletud, mispärast seadus tema kasutamist ka kitsalt piirab.

Mis edasi? Tuleb loota, et 21-ks esitab MKM vajalikud põhjendused. Kui läheb kehvasti, saab uuesti," jäi Ligi positiivseks.

Eile esitasid rahandusministeeriumi audiitorid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile enda hinnangu praamihankele, mille kohaselt on kogu hange ebaseaduslik ning see tuleks tühistada.

Tänasel pressikonverentsil kinnitasid nii kaitseminister Sven Mikser kui justiitsminister Andres Anvelt, et tegemist on audiitoritevahelise vaidlusega, mitte poliitilise probleemiga.