Äripäeva ajakirjanik Piret Reiljan uuris Ligilt, mida arvata sellest, et Rain Rosimannuse suhtes rahuldati osa Autorollo hagist ja kas Keit Pentus-Rosimannus, kes küll kohtus pääses, peaks ministrina jätkama.

Ligi vastas oli, et Äripäev ajab "magedat" asja. "Ma tahaks lugeda majandusest, aga ei saa üldse lugeda, sest hävitate inimesi," ütles Ligi ja lisas, et minister on olnud raskes olukorras, milles on nähtud väljapressimisvõimalust. "Kuidas keegi sellises seisus ise oleks käitunud, me detailides ei tea, aga Keit ju süüdi ei ole," kommenteeris Ligi.

Ajakirjanik viitas, et hagi esitamine on siiski seaduslik ja mitte väljapressimine ning osa nõudeid saidki esimese astme kohtus rahuldatud.

"Eesti kohtupraktikas on see küllap unikaalne ja pretsedendina piiratud vastutuse suhtes väga halvaendeline ettevõtluse jaoks, kui inimesed hakkavad saama rahanõudeid selle eest, et nad tragöödias pereliikmeile abi annavad. Seda tõesti poleks vaja, ega ka sellist poliitiku praadimist pereliikme pärast mitte," vastas Ligi. Riske on ettevõtluses palju niigi, nüüd on veel seegi, et see võib hävitada lähedasi, märkis Ligi.

Ta viitab Pentus-Rosimannuse korduvalt välja käidud selgitusele, et tema seotus pankrotistunud Autorolloga piirdus haige ja raskes seisus isa aitamisega.

Kohtuasi

2011. aasta kevadel kuulutati välja keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isale Väino Pentusele kuulunud transpordiettevõtte OÜ Autorollo pankrot.

2012. aasta lõpus esitas pankrotitoimkonna kontrolli alla liikunud Autorollo ligikaudu 580 000eurose tsiviilhagi keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse, tema abikaasa Rain Rosimannuse ja perekonda Autorollo asjaajamisel aidanud advokaat Siim Roode, samuti Roode osalusega ettevõtete Roode & Partnerid ning MAQS Law Firm Advokaadibüroo vastu.

Hageja näeb Rosimannustel ja Roodel süüd Autorollo võlausaldajate kahjustamises ning ettevõttest vara väljaviimises. Hagejat esindasid Lextali advokaadid Olavi-Jüri Luik ja Urmas Ustav. Keit Pentus-Rosimannust ja Rain Rosimannust esindasid Raidla büroo advokaadid Toomas Vaher ja Arne Ots.

Hagi Keit Pentus-Rosimannuse vastu jäeti täielikult rahuldamata. Rain Rosimannuse vastu rahuldati hagi osaliselt. Tema ja kostjad Siim Roode, MAQS Law Firm Advokaadibüroo OÜ ja OÜ Roode & Partnerid peavad välja maksma 135 657,98 eurot.