"Meeleavaldus on kodaniku püha õigus, aga mitte iga selle kasutamine pole demokraatia triumf. Meie põhiseadus, mis keelab maksude alal referendumi, on õnneks ettenägelik - neist saadav hüve on maksmisest lahus ja maksja ei kipu tingimata väärtustama fakti, et hüve on ka oma riik üldiselt."

Ligi sõnul on aktsiisitõus kolme erakonna kate erinevatele poliitikatele, millest Reformierakonna valik on maksuvaba miinimumi tõus, sotsiaalmaksu alandamine ning kolmanda lapse toetus.

"Ühegi nende vastu pole protesti olnud, küll aga on olnud arulagedat vihkamist nende rahastamise ettekäändel, mis on ka alustava valitsuse suhtes heade tavade vastane."

"Inimesel ei maksa kunagi vihastada end autoks, kel pole muid väärtusi kui bensiin ja keda ei huvita keskkonnakahju ega sellelt kogutavate raha suunamine paremateks asjadeks. 5 senti liitrilt aastas ei vääri seda kindlasti, tööjõu maksukergenduste ja lastetoetustena saadakse see rahana pealegi tagasi," kommenteeris Ligi.

EKRE juhtfiguurid Martin Helme, Henn Põlluaas ja Jaak Madison kritiseerisid teravas toonis valitsust ning selle valelikku poliitikat. "Kukutame selle lilla koalitsiooni!" hüüdis Madison, kutsudes IRLi ja Vabaerakonda looma uut võimuliitu.