Neli Res Publica erakonda kuuluvat poliitikut pöördusid prefekti poole seoses Tallinna Nõmme linnaosa elanike murega, mille kohaselt häirib Nõmmel Laulu tänavas asuv lõbumaja sadade elanike igapäevaelu ja ahistab nende inimeste põhiseaduslikke õigusi. Poliitikud heidavad politseile ette nõrka tööd prostitutsiooni ohjeldamisel.

“Ainus argument, mis uute ja tõhusamate illegaalset prostitutsiooniturgu reguleerivate seaduste algatamise vastu seni on kõlanud, on väide, et politsei peab rakendama efektiivselt juba olemasolevaid seaduseid. Palume neid seaduseid rakendada,” seisab avalduses. “Palume rakendada kõiki seadustest tulenevaid võimalusi ja meetmeid, et kindlustada Eesti kodanike põhiseaduslike õiguste kaitse.”

Juhul, kui Eesti seadustes on objektiivseid puudusi ja lünki, mis takistavad tõhusat võitlust prostitutsiooniga Eestis, paluvad poliitikud esitada vastavad ametkondlikud ettepanekud seadusemuudatusteks ja kriminaalpoliitika kujundamiseks.

“Olukorras, kus kannatajateks on terved perekonnad, ei pea me võimalikuks rääkida sotsiaalsest vajadusest võimaldada isikutel Tallinnas prostitueerida,” leiavad poliitikud.

Rahumägi möönis, et ühiskonna suhtumine prostitutsiooni on liiga leebe. “Eks see avaldub ka politsei töös,” ütles ta. “Arvatakse, et nii kaua, kuni oma tütar prostituut pole, ei ole tegemist kuigi tõsise probleemiga.”

Rahumägi lisas, et peale kontrollimatu illegaalse majanduse, mis toodab kuritegevust, on prostitutsioon muutumas avalikus elus järjest nähtavamaks ja häirivamaks.

“Oleme otsustanud selle asja käsile võtta, kuskilt peab see asi arenema hakkama,” ütles ta. “Kui antud küsimuses politsei poole pöördumine inimesi ei aita, võib alati pöörduda mõne oma piirkonda esindava riigikogu saadiku või ka näiteks minu või Sven Sesteri poole — püüame omalt poolt igati abiks olla.”