Eelmise aasta 15. veebruaril libises tolleaegne Põlva politseiprefektuuri politseivaneminspektor koridori põrandat katnud matil ja kukkus. Selle tagajärjel tekkis parema jala hüppeliigese nihestus ja kolmepäksimurd, edastab Eesti Päevaleht Online.

Seaduse järgi läks juhtum tööõnnetuse kirja. Õnnetusele järgnes põlveliigese operatsioon ning politseinik viibis tükk aega töövõimetuslehel.

Tartu pensioniameti arstlik ekspertiis tunnistas kukkunu püsivalt töövõimetuks 40 protsendi ulatuses. Arsti otsuse järgi sobib ta jätkama politseiteenistust, kuigi on talle vastunäidustatud jalale kestvat koormust andvad tegevused.

Praegu Lõuna prefektuuris töötav politseinik esitas politseipeadirektorile toetuse saamise avalduse. Taotlus jäi rahuldamata põhjendusega, et õnnetus ei tekkinud teenistuslikus operatiivolukorras.

Siis esitas politseiametnik Tallinna halduskohtusse kaebuse ja taotles toetuse maksmist ühe aastapalga ulatuses. Õnnetuse põhjusi uuriti teist korda ning politseiametnikule maksti politseipeadirektori käskkirja alusel toetust ühe kuupalga ulatuses.

Tallinna halduskohus aga tühistas politseipeadirektori käskkirja ning kohustas politseiametit maksma kaebuse esitajale ühekordset toetust politseiteenistuse seaduse alusel — see tähendab ühe aasta palga ulatuses.