“Tulin Norrast siia, et Rammsteini kuulata ja ma ei pääsegi nende kontserdile,” oli üks paljudest kontserdile minejatest südamepõhjani solvunud. Nii tema kui ka kolm kaaslast ostsid pileti kolm nädalat tagasi Kuldse Börsi kaudu. Pilet maksis 600 krooni. “Me teadsime, et võltsingud võivad liikvel olla ja kontrollisime kõik piletid Statoilis üle. Need olid ju õiged! See on kurat teab mis!” vahendab SL Õhtuleht Taneli ja Mareki nördimust.

Paljud võltsitud pileti omanikud käisid pileti ehtsust ka Piletipunktis kontrollimas, ka seal tunnistati need ehtsaiks.

Kokku saatsid turvatöötajad esimestest turvaväravatest libapiletiga tagasi ligi 200 inimest. Tagasisaadetute seas oli ka neid, kelle pileti seerianumber jäi vahemikku, mille blanketid varastati neljapäeva õhtul Merimetsa Selverist. Rammsteini kontserdi korraldaja BDG pressiesindaja Liisa Lukini sõnul varastati Merimetsa Selverist 800 piletipõhja, millele tõenäoliselt trükiti peale Rammsteini kontserdi info. Piletite originaalsuse tuvastamiseks seati sisse topeltkontroll.

Samuti avastati võltsinguid, kus pileti hologramm oli kuldse asemel hõbedane ja Piletilevi logomärk vasakpoolse nurga asemel pileti parempoolses nurgas. Üle 50 protsendi piletitest müünud Piletileviga libasissepääsete osas probleem polnud.

Suurhalli servas seisis kaks politseibussi, kus võltspiletid ostnud inimesed vastava avalduse kirjutada said. Kohal oli ka Põhja politseiosakonna ülemkomissar Einar Lillo, inimestega vestlesid uurijad. Lillo hinnangul oli kella 20.00ks politseile avalduse kirjutanud umbes poolsada inimest.

“Mida rohkem inimestelt andmeid saame, seda suurem tõenäosus on võltsijad tabada,” sõnas Lillo. Komissari sõnul pannakse kirja ka nende inimeste telefoninumbrid, kes võltspileteid ajalehtede ja raadio kaudu müüsid. Lillo soovitab inimestel endil piletitega hangeldajate püüdmisest siiski hoiduda.

Võltspiletite omanikud olid ülimalt pettunud, kuid politsei hinnangul käitusid kõik rahulikult.