Need tarbijad, kelle elektrileping detsembri lõpus  lõppeb, saavad valida, kas jätkata senise müüja juures sama paketiga, paketti vahetada või valida üldse uus müüja, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Hinnavõrdlusportaali energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kuke sõnul näitab kümne kuu statistika seda, et müüjat on vahetanud üle 15 000 tarbija, mis on veidi üle kahe protsendi kõikidest tarbimiskohtadest.

Kui müüjate hindadega tutvuda, siis Eesti Energia pakub üheaastase lepingu puhul kallimat kilovatt-tunni hinda kui kaheaastase lepingu puhul.

"Mingil hetkel on soodsam aastane, mingil hetkel kaheaastane. Sõltub peamiselt sellest, mis on elektri hulgihind mingil hetkel. Tänase seisuga on pikema perioodi hinnad soodsamad. Nii et kui klient tunneb, et ta on valmis tegema ka pikemat lepingut, võib ta endale vabalt valida ka pikema paketi," lausus Eesti Energia energiamüügi tootedivisjon direktor Karla Agan.


Kui klient muud soovi ei avalda, siis pikenevad aastased lepingud ka teiste müüjate juures, nagu näiteks Elektrum ja Elektrimüügi AS. Siiski leiavad mõlemad elektrimüüjad, et lõviosa kliente on liikumatuna suurima müüja Eesti Energia juurde jäänud peamiselt ühe elektriarve pakkumise tõttu.