Hoiatusstreik on kavandatud päevasele ajale eesmärgiga, et see ei mõjutaks väljuvate reiside sõidugraafikut, teatas transpordi ametiühing.

Transpordi ametiühingusse kuuluvad lennumehaanikud on oma tööandjalt AS Air Maintenance Estonia nõudnud palgatõusu möödunud aasta novembrist. Paraku pole tööandja senised pakkumised olnud vastuvõetavad.

Lennumehaanikute usaldusisiku Toomas-Tanel Tõugjase sõnul soovisid töötajad üle mitme aasta oma põhipalga tõusu keskmiselt 40 protsenti, kuid on tänaseks läinud arvestatavale kompromissile.

Tööandja on viimati vastu pakkunud palgasüsteemi, kus sama tööd tegevad töötajad võiksid hakata saama kahekordselt erinevat palka.

“Töötajad lükkasid selle pakkumise tagasi ja annavad homse hoiatusstreigiga märku oma nõudmiste tõsidusest,” ütles Tõugjas.

Ta ei välistanud, et probleemi jätkudes võivad lennumehaanikud kuulutada jaanuaris välja ka tähtajatu streigi, mis juba oluliselt mõjutaks Tallinnast väljuvaid lennugraafikuid.

Tallinna lennuväljal lennukite hoolduse ja remondiga tegeleval AS Air Maintenance Estonial on pisut üle saja töötaja, kellest pooled kuuluvad transpordi ametiühingusse. Homses hoiatusstreigis osalevad aga kõik tööl olevad lennumehaanikud.