Kuigi kõne tehti Eesti mobiilinumbrilt ja Eesti territooriumilt, ei ole isiku leidmine sugugi nii lihtne nagu ehk kriminaalsarjade põhjal arvatakse olevat, kirjutab tänane Eesti Päevaleht. Tänapäeval pole telefon konkreetse inimese küljes n-ö kinni ja ka positsioneerimine töötab ainult siis, kui telefon on sisse lülitatud. Seega sellest üksi ei piisa, kui kapol on teada, kust kõne tehti.

Seda, kas kõne tehti Tallinnast või väljastpoolt pealinna, kapo mõistagi ei avalikusta, ja täna ei ole neil veel eilsele infole midagi lisada.

„Hetkel ei ole millestki uuest teada anda,“ ütles kaitsepolitseiameti büroo juht Andres Kahar Delfile täna hommikul.

Päevaleht kirjutas, et ähvarduseks tehtud kõned olid lühikesed ja konkreetsed ega jätnud neid kuulanud inimestele muljet, et helistajaks on mõni öösel õlleklaasi taga istuv jõmm. Pigem oli isik selge sõnumi välja mõelnud. Välistatud pole ka see, et selgema ettekandmise nimel oli ta selle endale ette lugemiseks ka üles kirjutanud.

Seni ei ole Daesh ei ole oma rünnakute puhul eelhoiatusi teinud, kuid kontrollimata ei saa jätta isegi teoreetilist ohtu, ütles kapo peadirektori asetäitja Aleksander Toots lehele.

Mees teatas lennujaamale ja kapole kavatsusest õhkida lennuk

Eile teatas kapo, et öösel pärast kella 2 helistas Tallinna lennujaama ning kaitsepolitseisse end Daeshi liikmeks kutsuv mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk.

Telefonikõned olid tehtud inglise keeles, Eesti mobiilinumbrilt ning Eesti territooriumilt. Kohe pärast telefonikõne saamist kontrollis politsei täiendavalt Tallinna lennujaama ning väljuvate lendude ohutust. Politsei jätkab kõrgendatud turvameetmetega tööd Tallinna lennujaamas.
Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb lennuohutusvastast rünnet, menetlust juhib riigiprokuratuur.