Eesti Teaduste Akadeemia väljakuulutatud kahele vabale akadeemikukohale saabus teiste hulgas ka president Lennart Meri kandidatuur, teatas Eesti Teaduste Akadeemia pressisekretär Villi Ehatamm.

Kahele vabale akadeemikukohale, millest üks on biomeditsiini alal ning teine humanitaarteaduste alal, saabus kokku kümme avaldust, millest kõik olid aktsepteeritavad, sõnas Ehatamm teisipäeval BNS-ile.

Humanitaarteaduste akadeemiku kohale esitasid kandidatuuri peale president Lennart Meri ka usuteaduste instituudi uurija-professor Toomas Paul, ajaloo instituudi vanemteadur Toomas Karjahärm, Tartu ülikooli muusika- ja Eesti muusikaakadeemia muusikateaduse professor Jaan Ross ning Eesti Teaduste Akadeemia Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse direktor Jaan Undusk.

Biomeditsiini akadeemiku kohale kandideerivad Raivo Uibo (Tartu ülikooli immunoloogia professor), Mart Ustav (Tartu ülikooli mikrobioloogia ja viroloogia professor), Eero Vasar (Tartu ülikooli füsioloogia professor), Toomas Veidebaum (eksperimentaalse ja kliinilise meditsiini instituudi direktor) ning Atko-Meeme Viru (Tartu ülikooli emeriitprofessor).

Kandidaatide kohta on Eesti akadeemilises raamatukogus ning Tartu ülikooli raamatukogus esitatud materjalid arvamuste avaldamiseks 29. oktoobrini.

Eesti Teaduste Akadeemia üldkogu valib akadeemikud kandidaatide seast välja detsembris.