Konverentsi seekordseks pealkirjaks on “Making Values Count” (umbkaudne tõlge „Andes väärtustele kaalu“) – ehk arutluste keskmes on küsimus, kuivõrd on väärtustel kaalu Euroopa välispoliitikas kakskümmend aastat pärast seda, kui Balti riikidel just läänelikest väärtustest kantud idealismi jõul õnnestus kommunismi ikke alt vabaneda ning peagi seejärel NATOsse ja Euroopa Liitu astuda. Pragmaatilisemaks ja küünilisemaks muutunud maailma on viimased ajad toonud mitmeid uusi väljakutseid, teatas Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus.

Arutletavate teemade hulka kuuluvad lisaks väärtustele muuhulgas Euroopa majanduse olukord, Euroopa Liidu ühine välispoliitika, võimalikud arengud Lähis-Idas, Venemaa suhe muu maailmaga ning Euroopa energiaturvalisus. Vaadatakse ka tagasi Balti riikide uue vabaduse 20-aastasele ajaloole, arutades, kuivõrd tegelikkus kattub omaaegsete lootustega.

Meie tänavuste külaliste hulgas on tegevpoliitikutest muuhulgas Läti peaminister Valdis Dombrovskis, Leedu peaminister Andrius Kubilius, Rootsi välisminister Carl Bildt, Gruusia asepeaminister Eka Tkeshelashvili ning Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas.

Diplomaatidest ja tippekspertidest on oma osalemisest teatanud näiteks endine USA suursaadik NATO juures Kurt Volker, Euroopa Liidu inimõigustepoliitika kujundaja Riina Kionka, Euroopa Liidu välisteenistuse julgeolekupoliitika ning konfliktiennetuse osakonna direktor Richard Wright, Balti Arengufoorumi esimees, Taani endine välisminister Uffe Ellemann-Jensen, Müncheni julgeolekukonverentsi tegevjuht Wolfgang Ischinger, Freedom House’i direktor David Kramer, Venemaa endine asepeaminister Boris Nemtsov ning USA Kaitseministeeriumi Euroopa ja NATO ning Vene-Ukraina suunade juhid Jim Townsend ning Celeste Wallander.

Analüütikutest ja teaduritest on praeguseks oma osalust kinnitanud näiteks Anders Åslund (Peter G. Peterson Institute of International Economics), Leyla Aliyeva (Center for National and International Studies, Azerbaijan), Mohamed Elagati (Arab Forum for Alternatives), Amr Hamzawi (Carnegie Middle East Center), Dmitri Trenin ja Lilia Shevtsova (The Carnegie Moscow Center), Ivan Krastev (Centre for Liberal Strategies) ja Svante Cornell (Central Asia-Caucasus Institute) ning ajakirjanikest Edward Lucas (The Economist), Hossein Bastani (BBC World, Pärsia toimetus), Rania Al Malky (Daily News Egypt), Steven Erlanger (The New York Times), Jackson Diehl (Washington Post) ja Konstantin von Eggert (Kommersant).

Kokku on Eesti piiride tagant saabumas üle 100 külalise.