"Meil on noor tüdruk Siret Kotka, on Taavi Aas. Tugevaid inimesi on küll, kes võiksid peaministrivankrit vedada. See on huvitav, et inimesed saavad end näidata ja ideesid välja pakkuda," lausus Lenk, kes leidis, et peaministrikandidaadiks võiks pakkuda lausa kedagi väljastpoolt Keskerakonda, kellegi nagu Indrek Neivelt.

Igas erakonnas võiks Lengi arvates tekkida väike dispuut, kes valida peaministrikandidaadiks. "Miks mitte välja pakkuda Keskerakonna varikabinett, kes oleksid meie ministriteks valitsuses? Meil on inimesi küll ja küll, noormees [Mihhail] Kõlvart on hästi kõva poiss, meil ka hästi palju kenasid naisi, noortekogus on 5000 noort," lisas Lenk.

Tema sõnul pole Simsoni ja Savisaare vahe võitlus, vaid ideede võistlus. "Kogu Eesti vaevleb ideedepuuduses. Minu meelest on päris tore, et sellised arutelud on tekkinud, see toob värskust," lausus Lenk.

Lengi sõnul on Keskerakonnas ka varasemate riigikogu valimistel eel räägitud peaministrikandidaadi isikust, aga teema ei tõusnud avalikult esile nagu sel korral. Tema hinnangul andis praegusele arutelule tõuke IRL, mis nimetas oma peaministrikandidaadiks Juhan Partsi, kes pole erakonna esimees.

Tema sõnul pole jutt Savisaare asemel teise peaministrikandidaadi esitamisest mitte märk erakonna pettumuses Keskerakonna pikaajalises esimehes, vaid tuleneb sellest, et ka noored otsivad võimalust end näidata.

"Ma ütlen päris siiralt, ma ei ole kuulnud, et keegi rahul ei oleks, aga nad tahavad kandideerida, nad tahavad ka ministriteks ja linnapeadeks, poliitikasse tullakse ju millegi saavutamiseks," ütles Lenk. Savisaart kangutama tema sõnul keegi ei hakka.