"Ma arvan, et Kadrile võib lisaks tulla veel mõni kandidaat," ütles Lenk, kuid konkreetseid nimesid ta välja ei toonud. "Las nooremad ja vanemad võistlevad. Mind huvitab väga, mida keegi konkreetselt teha plaanib, et erakonda näiteks valitsusse võidukalt viia." Lenk tõdes, et poliitiliste mängudega on Keskerakond nurka aetud. "Mina näiteks seda juttu ei usu, et kui Edgar Savisaart erakonna eesotsas ei ole, siis võetakse erakond valitsusse. Mulle tundub, et Keskerakonda kui poliitilist jõudu ei taheta, seda maailmavaadet ei taheta valitsusse."

Kandidaatidest välistas ta näiteks eelmisel korral esimehe kandidaadina suurt toetust saanud Jüri Ratase, Mihhail Stalnuhhini ja Enn Eesmaa.

Lenk viitas, et olles ise pigem konservatiivsete vaadetega, kuulub tema poolehoid Savisaare kandidatuurile. "Ma hindan ühelt poolt nooruse uljust, aga teiselt poolt ka elukogemust. Edgar Savisaart me võime armastada või mitte, austada või mitte, aga selge on see, et ta on suur poliitiline figuur, milliseid Eestis on väga vähe. Selle mehe mõttelend ületab paljude teiste oma. Tema isiksust tuleks austada ja tema tegusid ja talenti ja kordumatust."

Savisaare tervise pärast aga muretsema ei peaks. "Ta on selline natuur: tema peab alati olema lahingus eesliinil. Ta tahab võidelda, temale tagasitõmbumine ei sobi," vastas Lenk küsimusele, kas Savisaar võiks oma tervise tõttu töökoormat vähendada.

Kadri Simsoni kandideerimine Savisaare vastu oli ootuspärane, kuid Lenk ei oodanud seda uudist reede õhtul, paar päeva enne tähelepanuväärset sündmust Hundisilmal.