Valitsuse kommunikatsioonibüroost öeldi ERR-i uudisteportaalile, et peaminister Rõivas jõudis Eestisse alles täna hommikul kella 10 paiku.

Peaministri enda sõnul tema lendude hilinemise näol tegemist meeletuletusega, miks Eestisse reisivad inimesed peaksid eelistama kodumaist lennukompaniid Nordica.

Peaminister pidi Eestisse saabudes siirduma kohe valitsuse väljasõiduistungile Kagu-Eestis Piusa kordonis ning seetõttu lendas Rõivas Kagu-Eestisse PPA kopter. "Kui peaminister ei oleks kopteriga tulnud, oleks pikalt planeeritud kabinetinõupidamine ära jäänud, sest kabinetinõupidamisi ei saa ilma peaministrita läbi viia," nentis valitsuse meedianõunik Helin Vaher.

Delfi kirjutas tänavu mais, et peaminister lendas Soome visiidile PPA kopteriga.

Rõivas on varemgi objektile jõudmiseks PPA kopterit kasutanud. Näiteks 7. novembril 2014. pidas politsei- ja piirivalveamet Jõhvis 96. aastapäeva puhul balli, kuhu jõudmisega peaministril kiireks läks. Toonane sõit maksis 871 eurot ja selle tasus PPA. Aastal 2014 kasutati PPA kopterit riigijuhtide transpordiks neli korda ja alati eeldusel, et on samal ajal on tagatud päästevõime ning lennud ei tohi mõjutada PPA valmisolekut hädasolijatele appi minna.