Tallinna politsei pressiesindaja sõnul näitab politsei esialgne vaatlus, et põlengu võis põhjustada õliradiaator, mis süütas allveelaeva vahiruumi soojustamiseks pandud penoplasti.

Samuti näitab õnnetuspaiga esialgne vaatlus, et vahiruumis viibinud ja seal hukkunud vahimadrus suri vingumürgitusse.

Samal ajal rõhutas politsei pressiesindaja, et tegemist on esialgsete andmetega ja õnnetuse lõpliku põhjuse selgitab täiendav ekspertiis.

Ajalooline allveelaev Lembit süttis pühapäeva varahommikul Tallinna Miinisadamas, tules hukkus alusel olnud eakas vahimadrus.

Tänu tuletõrje kiirele tegutsemisele ei olnud laeva kahjustused väga suured. Alusel on meremuuseumi direktori Urmas Dreseni sõnul kõik taastatav, korvamatu on aga muuseumile hea töötaja kaotus.

Põlengus hukkus 1935. aastal sündinud vahimadrus Ants, keda Dresen iseloomustas korraliku ja usaldusväärse inimesena. Mees töötas muuseumis alates 1995. aastast.

Allveelaeva komandotornist tõusvat suitsu märkas esimesena kella kolme ajal sama kai ääres seisva laeva “Admiral Pitka” vahimadrus, kes informeeris kohe päästekeskust.

Vahiteenistuse ruumi sisu hävis täielikult, muudesse komandotorni ruumidesse ega ka laeva sisemusse tuli ei pääsenud ning seal ei ole ka tule- ega suitsukahjustusi.

Eelmise aasta sügisel Balti Laevaremonditehases tehtud dokiremondis uuendati kapitaalselt kogu vahiruumi sisu ning käesoleva aasta novembris tegi allveelaeva elektriseadmetele kontrolli ja ka remondi BLRT Grupi tütarettevõte BLRT Era AS.

Juhtunu selgitamiseks on algatatud uurimine.