"Täna hommikul, kui ma habet ajasin, siis jäin korraks vaatama ja mõttesse, et kes see sealt vastu vaatab: kas see on kummitempel, mille peale on kirjutatud "valitsuskoalitsioon", või on ta erakonna kummitempel? Aga tegelikult ma nägin seal mehe nägu – mehe nägu, kellel on Tallinna Tehnikaülikooli majandusinseneri diplom, mehe nägu, kes on kümnete aastate jooksul juhtinud ettevõtteid ja tuhandeid inimesi. Nägin nägu, kes on need ettevõtted saneerinud ja need ettevõtted elavad tänapäeval ka," alustas Kaljuvee oma sõnavõttu riigikogu kolmandal täiendaval istungil riigikogu otsuse "Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi raamlepingust ja selle muudatustest tulenevate kohustuste täitmise tagamine" arutelul.

Kaljuvee kinnitas ka, et just peegli ees tegi ta otsuse, kuidas ta täna hääletada kavatseb. "Ma tegin otsuse sealsamas peegli ees. Ma kõhklesin ja kahtlesin, et kuidas ma täna hääletan, ja meil oli ka fraktsioonis asi veel arutlusel. Mina tegin enda jaoks otsuse, et ma hääletan selle finantspaketi vastu."

Saadik küsis kolleegidelt, milleks rahvas neile mandaadi andis? "Rahvas andis mandaadi, et me selle maksuraha, mis me kokku korjame, ratsionaalselt, targalt ja neile arusaadavalt kulutaksime ja suunaksime seda raha kulutamist neile arusaadavalt. Me ei ole seda rahvale selgeks teinud. 80% inimestest ei tea, miks me peame selle paketiga kaasa minema. Ei tea seda, sest me ei ole suvatsenud seda selgeks teha," ütles Kaljuvee, et siis on saadikud imestunud, et miks rahvas ei taha neile palka maksta.

"Miks nad räägivad, et me siin saame nii suurt palka. Sellepärast et kummitemplile ei maksta sellist palka. Palka makstakse neile, kes mõtlevad, kes oskavad mõelda, kes saavad asjadest aru, mitte ei käitu niimoodi, et võtame selle vastu," lõpetas ta kõne.

Hilisemal istungil täpsustas ta siiski, et ta otsustas "Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi raamlepingust ja selle muudatustest tulenevate kohustuste täitmise tagamine" vastu hääletada juba siis, kui sellest esimest korda kuulis.

Juba päeval lubas Kadri Simson, et Keskerakond takistab päästepaketi heakskiitmist.

Riigikogu jätkas valitsuse esitatud riigikogu otsuse "Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi raamlepingust ja selle muudatustest tulenevate kohustuste täitmise tagamine" eelnõu (90 OE) teist lugemist, mis jäi pooleli korralisel istungil. Jätkusid läbirääkimised ja vaadati läbi muudatusettepanekud.