Pärast Lihula sündmusi on Eestis soditud kümmekond mälestusmärki, nende seas Tallinnas Hirvepargis 1987. aasta 23. augusti miitingu mälestustahvel, kuhu oli joonistatud punane haakrist. Leivo lubas, et vandaalid saavad karistada, edastab ETV.

Leivo tuletas meelde, et seni on Eestis enamik hauarüüstajatest tabatud. Ta ei seostanud ausammaste rüvetamist Madissoniga, kuid teda ja tema toetajaid edasistest provokatsioonidest hoiduma.

“Ma ministrina ei tegeleks Madissoniga, sellega tegelevad juurdlusorganid,” tähendas Leivo. “Aga ma loodan, et ka Tiit Madisson, kas ise või teiste eestlaste abiga, saab aru, et sellised endale tähelepanu tõmbamised on möödas ja need teenivad vaid üht eesmärki — destabiliseerida olukorda. See on ainult vesi nende propagandaveskile kes näeksid, et Eestis on asjad halvasti.”

Leivo pöördus otse Madissoni poole sõnadega: “Kallis Tiit Madisson, lõpeta see tegevus. See ei ole mitte kellelegi kasulik, mitte ühelegi eestlasele. Ja need, kes viivad praegu Lihulasse lilli natsimonumendile, need võtku lilled ja hoolitsegu koduste ja omaste haudade eest.”