ERRi nõukogu esimees Andres Jõesaar saatis õiguskantslerile päringu, kas enne valimisi erakondade tele- ja raadioklippide edastamata jätmine ERRi kanalites võib olla kodanike põhiõigusi riivav.

"Ma arvan, et kui siin Härra Jõesaar mõtles seda valimisreklaami, mida teeb Vabariigi Valimiskomisjon, kus siis kutsutakse inimesi õigel päeval valimiskastide juurde, siis see reklaam on iseenesest täiesti aktsepteeritav, inimeste teavitamine. Aga kui siin on mõeldud ikkagi parteide poolt läbi viidud kampaaniat, siis on see reklaam nagu iga teine ja loomulikult peaks olema see keelatud rahvusringhäälingus," ütles Leito Delfile.

Leito sõnul näitab juba jalgpalli MM, et reklaami näitamine ETVs on "käest ära läinud". "Need blokid, mis seal praegu jalgpalli ümber laiutavad on juba iseenesest kindlasti seaduse väärtõlgendamine," rääkis Leito.

"See tekitab hämmingut. Valimisreklaam on reklaam nagu iga teinegi reklaam ja ma küll ei näe põhjust, miks peaks rahvusringhäälingus seda näitama hakkama," lausus Leito.