Res Publica üleriigilises nimekirjas üheksanda numbrina kandideeriv meelelahutussaate “Teletaip” juht Leinatamm ütles, et praeguste andmete järgi ei näe teda enam saatejuhina 16. jaanuarist, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Nii rääkisime saadet tootva firma peaprodutsendiga,” ütles Leinatamm. “Saade on mulle nagu oma laps ja kui ma ei osutu riigikokku valituks, tulen ma lapse juurde tagasi,” kinnitas ta.

Valituks saamisel on Leinatamme sõnul olukord keerulisem ning saatejuhina jätkamine pole kindel. “Sellist pretsedenti ETV-s pole, et riigikogu liige juhib saadet. Kuigi olen suutnud saatejuhirollis olla enda arvates neutraalne,” ütles Leinatamm.

Samuti Res Publica nimekirjas kandideeriva TV3-s näidatava Eesti vaadatuima saate “Kes tahab saada miljonäriks?” saatejuhi Hannes Võrno võiks enda sõnul eesotsas olla ka riigikogu liikmena. Võrno teletöö katkemine pole veel kindel.

Võrno sõnul võiks ta TV3 ekraanil oleva Eesti vaadatuima saate eesotsas olla ka riigikogu liikmena. “Saate salvestamine ja ettevalmistamine võtab aega vaid nädalavahetuse ja minu teisi töid see ei takista,” ütles Res Publica üleriigilises nimekirjas 17. kohal olev Võrno BNS-ile.

Võrno möönis, et kehtivate reeglite tõttu pole tema ekraanil jätkamine siiski veel päris kindel. “Sõltub, mida TV3 juhtkond otsustab, nad teavad, et kandideerin, kuid juttu pole meil sellest veel olnud,” märkis Võrno.

TV3-s juhib saadet “Vein ja seltskond” Kalev Vapper, kes samuti kandideerib riigikogusse Res Publica nimekirjas. Keskerakonna nimekirjas kandideeriv uudistesaate juht Enn Eesmaa pidi TV3 ekraanilt lahkuma.

Keskerakonna nimekirjas kandideeriv uudistesaate juht Enn Eesmaa pidi TV3 ekraanilt lahkuma.