Lehe hinnangul saab Reformierakond kuus ning Keskerakond seitse ministriportfelli. Ministrikohtade arv on kahe võrra väiksem kui lahkuvas valitsuses, sest Postimehe andmeil majandusministeerium ning teede- ja sideministeerium liidetakse ning kaob regionaalministri ametikoht.

Peaministri ametikoha kõrval saab Reformierakond endale välis-, justiits-, majandus- ning teede- ja side-, kultuuri- ja keskkonnaministri koha, ennustab Postimees.

Lehe andmeil võib välisministriks saada riigikogu liige Kristiina Ojuland.

Märt Rask jätkab justiits-, Signe Kivi kultuuri- ning Heiki Kranich keskkonnaministrina.

Praegune Tallinna abilinnapea Toivo Ninnas peaks saama ühendatud majandus- ning teede- ja sideministeeriumi etteotsa.

Selle skeemi järgi jääks Keskerakonnale kaitse-, rahandus-, sise-, sotsiaal-, haridus-, põllumajandus- ning rahvastikuministri kohad.

Postimehe ennustusel saab rahandusministriks Eesti Panga asepresident Märten Ross, siseministriks Tallinna volikogu liige, kunagine politseijuht Ain Seppik ning kaitseministriks riigikogu liige Sven Mikser.

Riigikogu liige Siiri Oviir on selle skeemi kohaselt uus sotsiaal-, riigikogu liige Peeter Kreitzberg haridus- ning riigikogu liige Jaanus Marrandi põllumajandusminister. Rahvastikuministri kandidaadi nime ajaleht ei märkinud.