Üle kahe aasta tagasi ehitas Järva PM Laaneotsa külla uue, vabapidamisega lehmalauda, mis mahutab 500 looma. Kons on veendunud, et kui Koeru vallavalitsus ja Järva PM oleksid seadusi järginud, poleks tema kodu lähedusse tohtinudki lauta ehitada, kirjutab Järva Teataja.

Põhjus, miks vallavanem Jaago Kuriks Järva PM laudaehitust soosib, on Konsi meelest kohalikele teada: Järva PM-iga on seotud Koeru vallavolikogu esimees ja Kuriksi rallikaaslane Jaanus Murakas. “Ametnike salatsemine tekitab korruptsioonikahtlusi,” kirjutas Kons oma kaebuses kohtule.

Kuigi Kons on veendunud, et lauda esimene järk on kerkinud ebaseaduslikult, ei nõua ta kohtult selle lammutamist, vaid palub, et kõrvale ei tuleks veel üht lauta 500 lehmale, mille tarvis väljastas vallavalitsus ehitusloa eelmise aasta viimastel päevadel.

Oma selgituses kohtule kirjutab Kons, et lauda tõttu põeb ta nüüd kroonilist nohu ja köha. Ka elukohta ei saa Kons vahetada, sest on veendunud, et saaks maja müügist raha nüüd palju vähem kui enne eurolauta. Mõni päev tagasi sai Kons kohtult vastuse, mille sisu võtab ta kokku sõnadega: kohtust abi ei tulnud. Kas ta kaebab kohtuotsuse edasi, ei osanud Kons veel öelda.

Veel võttis Kuriks omaks, et kolm aastat tagasi lauda esimese järgu ehitusele loa andmisega enne keskkonnamõjude aruande kinnitamist võttis ta teatud riski. “Kui aruanne oleks keelanud laudaehituse, oleks tulnud ka ehitusluba tühistada,” sõnas ta.