Pidulikel avamistseremooniatel on külaliseks muuhulgas europarlamendi saadik Jarosław Wałęsa, kes loeb ette oma isa Lech Wałęsa läkituse eestlastele.

Mälestuskivi avamine on seotud vaba sõltumatu Solidaarsuse ametiühinguliikumise tekkimise 30. aastapäeva tähistamisega, Gdański laevatehases toimunud streigi ja Gdański kokkulepete sõlmimise aastapäevaga, teatas Poola suursaatkonna esindaja Sławomira Borowska-Peterson.

Sõnavõtte oodatakse Tallinna linnapealt Edgar Savisaarelt, Eestist valitud europarlamendi saadikult Tunne Kelamilt ja Poola suursaadikult Eestis Tomasz Chłońilt.

Chopini pingi pidulik avamine on Eestis järjekordne sündmus Chopini aasta kalendrist, mida kogu maailmas tähistatakse seoses helilooja 200. sünniaastapäevaga. Oodatakse ka Chopini aasta Eestis patrooni proua Evelin Ilvese sõnavõttu.

Mõlemad üritused toimuvad taasiseseisvumispäeva pidustuste raames. Korraldajateks on Tallinna linnavalitsus ja Poola suursaatkond Eestis.

Samal päeval antakse Poola suursaatkonnas Tallinnas Eesti kodanikele Lagle Parekile, Trivimi Vellistele ja Kalle Jürgensonile üle Poola presidendi poolt omistatud riiklikud autasud – Poola Vabariigi Teenete Ordeni ohvitseriristid väljapaistvate teenete eest demokraatlike muudatuste läbiviimisel ning vabaduspüüdluste toetamisel Kesk- ja Ida-Euroopas.