“Ühiskonnale, mitte teatud poliitikutele, on kohtuotsus kindlasti kasulik. Kohus tõestas, et Eesti on siiski õigusriik ja seda kõige kõrgemal tasemel,” selgitab Lebedev Õhtulehele.

“Andke mulle aastaks Eesti ajalehtede ja ETV ideoloogiline juhtimine, ning aasta pärast tahab 80 protsenti eestlastest liituda Venemaaga,” väidab Lebedev, kelle hinnangul häälestas meedia rahvast süüdimõistvaks otsuseks.

Riigikogu liikme ja põhiseaduskomisjoni endise esimehe Urmas Reinsalu (IRL) jaoks oli pronksikvarteti süü tõendatud ja ta mõistab nüüd inimeste imestust, et kes siis rahva tänavatele kutsus.

“Avalik ootus oli ühemõtteline. Et politsei suudab pronksöö vahetud korraldajad ja lõhkujad tuvastada, prokuratuur neile süüdistuse esitada ja nad saavad karistuse, mis vastab kuriteo raskusele,” räägib Reinsalu Õhtulehele.

“Muide, mulle absoluutselt ei meeldi teatud klaperjaht kohtuniku isiku ümber ja eriti viited perekondlikele seostele,” ütleb Reinsalu samas ja arvab, et prokurör peaks lihtsalt ja üksikasjaliselt selgitama, miks ta peab otstarbekaks otsust edasi kaevata.