Vesi tõusis üsna kiiresti, nii et kui poeg Taavi mõne tunni pärast vanematekoju jõudis, pääses tee pealt majani vaid kalamehekummikutega, kirjutab Vooremaa.

Tiik oli servani vett täis, tiigi keskel asuv grillimajake katuseräästani vees, tünnisaun hulpis keset tiiki ja tiiginurgas parvel seisnud kilesauna oli vesi hoopis eemale viinud. “Kui vesi alaneb, jääb saun keset põldu,” tõdes Taavi Pirk.

Osa majani viivast teest on vesi kenasti õunapuude alla laiali kandnud. Niita pole sealt muidugi enne võimalik, kui kõik kivid ükshaaval muru seest välja korjatud. Sissesõidutee aga vajab uut täitmist ja kruusa.

Teisipäeval ujusid maja lähedal päris suured karpkalad. Kolmapäevaks oli vesi juba nii palju alanenud, et maja lähedal olev sild veest välja paistis. Majja pääseb juba ka tavaliste kummikutega.

Kadrina küla lähedal on vesi kahest kohast tee ära viinud, alles on jäänud vaid betoonist teetruubid. 1997. aastal oli samas kohas samuti suur uputus. Tavaliselt on Kadrina oja üsna kitsuke ja kipub suviti pigem kuivama.

Pala vallavanem Jozsef Weinrauch ütles, et lisaks Kadrinas Pirkide juures olnud uputusele on temani jõudnud ka info probleemidest Haavakivi jõel. Weinrauch kinnitas, et vald peab oma teed korda tegema ja kui vesi alaneb, alustatakse kohe töödega.