Küsimusele, kumba kandidaati, kas härra Mikserit või härra Ossinovskit tema parema meelega Sotsiaaldemokraatliku erakonna esiotsas näeks, vastas europarlamendi saadik Marju Lauristin, et näeks esimehena hea meelega kas härra Mikserit või härra Ossinovskit.

„Mõlemad on väga head kandidaadid ja ma ootan väga suure huviga, kuidas toimub nende debatt erakonna volikogul laupäeval, kus mõlemad peavad oma programmi esitama ja tõestama, kumb seda paremini ellu viiks. Mõlemad on väga arukad ja väga andekad ja perspektiiviga poliitikud,ˮ andis Lauristin kummalegi võimaluse. Äsja Strasbourg’is lennukilt maha astunud europarlamendi saadik lubas debati toimumise ajaks Eestis tagasi olla.

Küsimusele, mida ta arvab Ossinovski täna avalikuks tulnud kirjast, vastas Lauristin, et hommikul lehest loetud ülevaates sisalduv oli talle varasemast tuttav.

„Olen täna terve päeva lennukis olnud ja tean ainult seda, mis oli hommikul kell kuus lehes juba olemas – lugesin seda väikest ülevaadet. Seal olid väga tuttavad mõtted, sest need on erakonna programmis kõik enam-vähem olemas. Valimisprogramm, mida ma ise aitasin teha, sisaldas väga mitmeid neid samu asju,ˮ leidis Lauristin.