„Oli elektrikatkestus ja karussell jäi seisma. Katkestuse tõttu peatus ta nii, nagu ta poleks pidanud peatuma. Midagi seal juures nähtavasti purunes ning asjaolusid uuritakse. Igatahes ei julgetud pärast elektri tagasi tulekut atraktsiooni edasi liigutada ja otsustati inimesed päästjate abil maha võtta, mis oli ainuõige otsus,“ kirjeldas Lauri Viikna eilseid sündmusi Delfile.

„Seda atraktsiooni ei panda enne käima, kui on tellitud uued varuosad, sest nagu ma aru saan, siis on seal midagi purunenud, ja pärast seda, kui tehniline kontroll on läbitud, siis saab selle uuesti käima panna,“ lisas ta.

Viikna sõnul on kõik Tivoli Tuuri atraktsioonid eelnevalt läbinud tehnilise kontrolli ja teiste atraktsioonide osas mingeid takistusi teada ei ole. Eilne intsident tema sõnul külastajatele ohtu ei kujutanud.

Samas möönis Viikna, et elektripaigalduse kontroll on veel lõpetamisel.

Tivoli tuuri projektijuht Berit Viikna lisas omalt poolt samuti, et mingit ohtu külastajatele eilse intsidendi tõttu ei olnud.

„Me ise ehmusime ka ära, kui päästjad sireenide saatel kohale kihutasid. Ma ütlesin, et meil ei ole vaja ei kiirabi ega politseid, vaid piisavalt pikka redelit, et inimesed saaksid alla ronida. Atraktsioon oli üleval seisma jäänud, ent inimestel polnud ohtu alla kukkuda või tulekahjusse sattuda,“ jätkas ta.

TJA:  juhtunut ei tohi pisendada

Tehnilise järelevalve amet (TJA) alustas eilse vahejuhtumi osas menetlust ning kui tuvastatakse rikkumine, siis võib see ürituse korraldajale kaasa tuua rahatrahvi.

„Kogu Tivoli tuuri park tuleb võtta kasutusele selliselt, et kõik atraktsioonid on tehniliselt kontrollitud ja seda TJA ametnikud praegu välja selgitavadki. Teada on, et tehnilise kontrolli teostajad on tivolis enne avamist kohal käinud," rääkis TJA peadirektori asetäitja Kaur Kajak.

„Kui selgub, et atraktsioonide tehnilist kontrolli ei ole teostatud, siis tuleb ürituse korraldaja vastutusele võtta,“ lisas ta.

Kui järeldub, et tegemist on ohtlikke atraktsioonidega, mis ei vasta nõuetele, siis on ametil õigus teha ettekirjutus seadmete kastutamise keelamiseks, millega kogu pargi tegevus peatatakse.

„See, kas oli suur oht või väike oht, ei olegi ehk praegu peamine. Intsident oli ja see on lubamatu, et väiksed lapsed ja noored naised tuleb päästeameti tõstukitega atraktsioonidelt alla aidata," sõnas Kajak.

"Ma ei tahaks kuidagi pisendada seda juhtumit. Tuleb olla väga ettevaatlik selliste asjade käsitlemisel," lisas ta.