Luik palus enne kommenteerimist võimalust oma pangaarve üle kontrollida, mille järel ta tunnistas, et suurusjärk on õige. See summa on rohkem kui seitse tema praegust kuupalka riigikogu liikmena.

2009. aasta mais näiteks annetas Luik kahe nädalaga kolmes osas 50 000 krooni. Luik kommenteeris, et 2009. aasta mais toetas ta erakonda 30 000 krooniga, ülejäänud osa läks aga annetusena erinevate kampaaniakulutuste katmiseks.

"Mul on kontol vaba raha, mida vajadusel ja võimalusel kasutan kampaania rahastamiseks ning erakonna toetamiseks," selgitas Luik. Sama aasta sügisel annetas ta veel 40 000 krooni.

Luik pole annetamist jätnud ka euro ajal. Kokku on ta annetanud 5000 eurot, näiteks eelmise aasta juunis annetas ta kümne päeva jooksul 2000 eurot ehk suurema osa oma kuupalgast. Luik selgitas, et 2011. aasta juunis toetas ta erakonda 1500 euroga. Ülejäänud kulutused on seoses kampaaniaga.

Luige annetuste rida algas juba enne tema saamist riigikogu liikmeks. Esimese suurema annetuse, 15 000 krooni, tegi ta juba 2006. aasta IV kvartalis, kui ta ei olnud veel riigikogu liige, vaid Reformierakonna kontori piirkondade arendusdivisjoni töötaja.

Kampaaniakulude katmiseks tehtud annetused on Luige sõnul valdavalt tehtud kampaaniaperioodidel. Kuna ta annetab järjepidevalt ehk 1-2 korda aastas oma valijatele Läänemaal paberkirjaga ülevaateid oma tegemistest, lisaks valijatega kohtumised, koosolekud, seminarid jms, siis on osad annetused ka muul ajal.