Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Lauri Laasi peab kummaliseks Sven Mikseri arutlusi selle üle, kes ja kuidas hakkavad valitsust moodustama, arvestades et Sven Mikser ja tema erakond on praeguste prognooside kohaselt need, kes peale valimistulemuste avalikustamist ootavad, et neile helistatakse ja koalitsioonikõnelustele kutsutakse.

"Arvestades, et sotse võib ees oodata ka kolossaalne kaotus ja viimaseks jäämine, siis pole üldse kindel, et Sven Mikser pärast valimisi erakonna juhi toolile istuma jääb. Sotsidel on kord juba olnud olukord, kus esimees oli sunnitud kehva valimistulemuse pärast ameti vahetult pärast valimisi maha panema,” rääkis Laasi, “mäletatavasti astusid Laar ja Ilves erakonna juhtidena tagasi kui ei suutnud oma erakondi Tallinnas üle valimiskünnisegi aidata.”

Laasi rõhutas, et mitmete sotside, eesotsas Ossinovski, toimetamine annab selgelt märku, et sotsides on mõjukaid poliitikuid, kellele Mikseri seisukohad üldse korda ei lähe. "Kui üks selline juhus võiks olla erand, siis süsteemselt erakonna esimehele vastandumine, viitab suurele lõhele parteis."

"President Ilves avaldas täna lootust, et valitsus moodustatakse vähemalt kolmandal katsel ära. Mikser ilmselt loodab, et sotsid jäävad vähemalt kolmandaks. Tegelikult on aga nii erakondade kui riigi tulevik täna valijate kätes ja poliitikutest oleks mõistlik ära oodata esmalt valimiste tulemused ning seni hoida avatud meelt koostööks kõigi erakondadega, sest esindavad nad ju kõik meie Eesti inimesi,” lisas Laasi, “mulle isiklikult on murettekitav, et peaministrina näeb end mees, kes ei saanud isegi noorteorganisatsiooni juhtimisega eriti hakkama.”