Laasi sõnul pidi prokuratuur mingi süüdistusega keskerakondlaste vastu välja tulema peale seda, kui Priit Toobali ja Ester Tuiksoo mõjuvõimuga kauplemise kriminaalasjad kokku varisesid. "Neil oli vaja mingigi asi jätta pinnnale, et Keskerakonna büroo rüüstamine poleks nii mõttetu olnud. Muidu oleks seda olnud raske avalikusele selgitada," lausus Laasi.

Eile kukkus lõplikult kokku ka Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemäe väärteoasi. Laasile tundus, et peaprokurör Norman Aas ei õpi sellest, vaid talle on IRLi kontorist selged juhtnöörid kätte antud.

Laasi kinnitas, et kohtuprotsessi ees ta hirmu ei tunne. "Poliitiline protsess on Eesti vabariigis saanud argipäeva tavapäraseks osaks. Kui oled Keskerakonna liige, pead sellega arvestama," ütles Laasi.

"Ega see mind õnnelikumaks ei tee, keda teeks, aga vaatan seda kui uut kogemust. Mis ei tapa, teeb tugevamaks. Samal ajal ei tõsta see mu lugupidamist prokuratuuri suhtes kohe kindlasti mitte. Mitte, et oleks olnud midagi tõsta," märkis Laasi.

Riigiprokuratuur soovib esitada riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises karistusseadustiku paragrahvile 22 lg 2 - paragrahvile 137 lg 1 ja paragrahvile 22 lg 2 - paragrahvile 156 lg 1 järgi selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

Vastavalt põhiseadusele on riigikogu liige puutumatu ning teda saab kriminaalvastutusele võtta ainult õiguskantsleri ettepanekul riigikogu koosseisu enamuse nõusolekul. Kriminaalmenetluse seadustiku alusel esitab õiguskantsler riigikogule ettepaneku või tagastab taotluse riigi peaprokurörile ühe kuu jooksul alates taotluse saamisest.