Laasi vastus oli enesekindel: "Lõplik õigeks- või süüdimõistmine toimub ikkagi kolmandas astmes. Eesti kohtusüsteem on kolmetasandiline, soovin need astmed kõik läbi käia ja tagasiastumine tähendaks enese süüdi tunnistamist. Kuna ma ei tunne endal mingit süüd, siis ma ei astu tagasi," vahendab Tudeng TV. Lühikesest telefoniintervjuust selgus ka, et Laasi kardab tööd kaotada, sest olles kord oma mandaadist loobunud, ei saaks ta enam riigikogusse tagasi tööle minna. 

"Fookus" näitas saates eelsalvestatud telefonikõnesid Jaak Madisoni, Lauri Laasi ja Priit Toobaliga ning palus saatekülalistel teemat kommenteerida. Vaata videot telefoniintervjuudest SIIT.

Laasi vastust "Fookuse" toimetusele kommenteeris saatekülalisena riigikogu liige Jevgeni Ossinovski, kelle sõnul on selgelt tegemist tööhõive küsimusega ning kui inimesed on poliitikas selle jaoks, siis on nende käitumine nende seisukohast ratsionaalne. 

Ossinovski lisas, et kui inimene üritab Eesti poliitikas teha midagi siiski selleks, et Eestis elu paremaks läheks, siis kindlasti tuleks mõelda ka sellele, missugune maine on Eesti riigi institutsioonidel, sealhulgas riigikogul. Ossinovski sõnul määrib iga väiksem skandaal parlamenti: "Iga valijatega suhelnud poliitik teab, et suur hulk inimesi eristab poliitikuid üsna vähe ja seda tüüpi skandaalid, mis muutuvad meedias järsku populaarseks, rikuvad tegelikult kogu parlamendi maine. See pole Eesti riigile sugugi hea."

Stuudios arutlesid problemaatiliste rahvasaadikute teemal eurosaadik Indrek Tarand, riigikogu liigeJevgeni Ossinovski, suhtekorraldaja Janek Mäggi ja EBS-i Eetikakeskuse juhataja Mari Kooskora.

Vaata täispikka TUDENG TV saadet "Fookus" SIIT

"Fookus" on veebitelevisiooni Tudeng TV arutelusaade, kus vaatajatel on ühiskonna tegelastele võimalik oma argumente esitada. Läbi kollektiivse dialoogi jõutakse probleemsete teemade tuumani ja võimalike lahendusteni.