Vanalinna päevad algavad kell 18.00 rongkäiguga Vabaduse väljakult Raekoja platsile ning sellele järgneva etendusega „Avatud südamega linn“, teatas Raepress.

Kesklinna vanema Aini Härmi sõnul on sellel aastal vanalinna päevade juhtlauseks „Avatud südamega linn“.

„Juubelipäevade juhtmõte kannab endas sõnumit iidse Hansalinna külalislahkusest, aga ka tõdemust, et loodus ja inimlooming on andnud meie kuulsale vanalinnale südame kuju. Seda kummalist looduse ja inimtegevuse kapriisi on kogenud igaüks, kellel on õnnestunud vanalinna panoraami linnulennult näha. Eelmiste vanalinna päevade fotonäitusel välja pandud Arne Maasiku tööd näitasid seda selgelt. Neist südamekuju jäädvustanud fotodest tekkis idee 30. vanalinna päevade tunnuslause valimiseks ja sümboolika graafiliseks kujundamiseks,“ selgitas Härm.

Vanalinna päevade väljapaistvamad esinejad on ERSO, kammerorkester St-Peterburg Symphonieta, politsei- ja piirivalveorkester, Rein Rannap, ansambel Svjata Vatra, Türgi ansambel Baba Zula, teatrid Ungarist ja Koreast ning Royal OperaJazz.

Rahvusvahelist mõõdet lisab päevadesse Noorsoo- ja Nukuteatri korraldusel toimuv festival „Tallinn Treff“, kuhu jõuavad näitetrupid paljudest riikidest.

Vanalinna äevad kestavad 28. maist 5. juunini ning sellesse aega mahub sadu kvaliteetseid kontserte, etendusi ja ettevõtmisi.