Esimest korda on võimalus proovida ka tankitõrjesüsteemi JAVELIN simulaatorit, teatas kaitseliidu peastaap.

Lauluväljakul on kohal ka liitlaste soomuk STRYKER. Lastele on auhinnalised mängud ja võistlused Lauluväljaku siseruumides. Naiskodukaitse pakub suppi ja teed ning Tallinna maleva soomuk teeb soovijatele lustisõitu.

Kell 14.30 toimub näidislahing ja päeva lõpetab kell 15.00 algav KL Tallinna maleva orkestri kontsert Lauluväljaku siseruumis. Kontserdi ajal pakutakse kooki.

Üritust juhib malevapealiku abi ltn Madis Milling.

Kaitseliidu Tallinna malev on kaitseliidu territoriaalüksus, mille vastutus- ja tegevuspiirkond on Tallinn. Malev moodustati juba koos kaitseliidu asutamisega 11.11.1918, kuid Vabadussõja ajal allusid Tallinna ja Harju malevad ühele ülemale. Iseseisvalt alustati tegevust pärast enamlaste mässukatset 1.12.1924. KLi Tallinna malev tegutses kuni 1940. aastani, mil selle ridades oli pea 8500 liiget.

Taasiseseisvunud Eestis alustati tegevust 1990. aasta märtsis. Malev on jätkanud sõjaeelse Tallinna maleva traditsioonide kandmist. Maleva liikmed osalevad aktiivselt Eesti riigikaitse edendamisel, seda nii harjutustel ja õppustel kui ka ühiskonnas laiemalt.

Tallinna malevas on teenistust alustanud kümned ja kümned Eesti ohvitserid ja allohvitserid. Ligi paarsada Tallinna malevasse kuuluvat reservväelast on osalenud ka rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel Kosovos, Iraagis, Afganistanis ja Malis.

Hetkel kuulub malevasse pea 2500 liiget, kes on jagunenud viieks territoriaalseks malevkonnaks/üksikkompaniiks: Ida, Lääne, Lõuna, Nõmme ja Põhja, ning neljaks eksterritoriaalseks malevkonnaks: akadeemiline, Kalevi, Toompea malevkond ja Meredivisjon. KL Tallinna malevas tegutseb ka orkester ning Kaitseliidu ja kaitseväe objekte turvav valvekompanii.

Tallinna maleva pealik on alates 2013. aasta 1. jaanuarist major Lauri Abel.