“Lapsevanematena väärtustame enne peredele olulisi otsuseid võimalusi saada võimalikult head ja mitmekülgset informeeritust ning peame oluliseks iga pere puutumatut õigust iseseisvalt ja põhjaliku teabe alusel otsuseid teha. Kui sotsiaalministeerium leiab, et mingid faktid on portaalist puudu, võiks need vastastikuses koostöös sinna lisada,” teatas Eesti Lastevanemate Liidu (ELVL) eestseisuse liige Liisa Pakosta.

ELVL leiab, et on Eesti riigi huvides anda vanematele igakülgset faktilist informatsiooni, isegi kui see info räägib abordi võimalikest negatiivsetest kõrvaltoimetest. Sõnavabaduse hulka kuuluvat ka õigus omada elujaatavat hoiakut, eriti kui seda ei suruta kellelegi vägisi peale.

ELVL peab portaali olulise lünga täitmiseks senises suhteliselt ühekülgses eestikeelses aborditeema käsitlemises.

“Nii nagu ravimite infolehtedel on esile toodud kõik võimalikud ja teadaolevad kõrvalmõjud (isegi kui need on ebameeldivad), on ka abordi juures loomulik, et inimesed oleksid eelnevalt põhjalikult informeeritud ka asja ebamugavamast osast. ELVL toetab kindlalt iga inimese vaba otsustusõigust abordiküsimustes ning riigi sekkumatust perekonnaelu siseasjadesse, kuid oma otsuses saab vaba olla ainult põhjalikult informeeritud inimene,” leiab ELVL.