Euroopa Liidu hiljutise turu-uuringu käigus uuriti paelte ja nööridega lasterõivaste ohutust ning uuringu tulemusedmis näitavad, et iga kümnes rõivaese ei vasta kehtivatele standarditele. Euroopa Komisjoni tehtudega vastuolus olevatest rõivastest pea 70 protsenti moodustasid imikute ja väikelaste rõivad.

Euroopa turujärelevalveasutusi teavitatakse õnnetusjuhtumitest, mille põhjuseks on see, et lapse rõivaste küljes olevad paelad või nöörid on jäänud kinni kas jalgratta detailide, ukse või mänguväljaku osade vahele või külge. Riikide statistika näitab, et sellised õnnetused jagunevad laias laastus kaheks. Väiksematel lastel põhjustavad õnnetusi valdavalt kapuutsinöörid, mis võivad kinni jääda mänguväljaku atraktsioonide (näiteks liumägede) külge. Suurematel lastel kipuvad bussiuste, liftide või jalgratta osade vahele kinni jääma üleriiete allservas või vöökohas olevad nöörid või paelad.

Et selliseid õnnetusi vältida, peavad nii rõivaste tootjad, importijad kui ka turundajad tagama, et lasterõivaste paelad ja nöörid vastaksid Euroopa standardile või ohutusnõuetele. Lisaks peaksid ka vanemad jälgima, et nende laste rõivaste detailid ei kujuta endast ohtu. Näiteks ei tohiks kuni 7aastaste laste rõivastel olla kapuutsi küljes ega ümber kaela mingeid paelu ega nööre. Vanemate laste (7–14) rõivastel ei tohiks need paelad olla pikemad kui 75 cm.