Kuna Tallinna linnal on läbi aastate olnud ambitsioone rohkem kui raha, siis on võetud laenu ja ehitatud asju läbi nõndanimetatud PPP projektide, ehk erafirma on oma raha eest asja valmis ehitanud ning linn on maksab selle tagantjärele üürimaksetena kinni. Sisuliselt on tegemist kulutuste edasilükkamisega.

Tallinna linn rõõmustas eile lapsevanemaid teatega, et investeeringud lasteaedadesse kasvavad 4,5 miljoni euro võrra. Sellest kolm miljonit tuleb aga samade PPP projektide kaudu ehk järgnevatel aastatel tuleb seda kinni maksma hakata ja selle võrra on kõigeks muuks vähem raha.

Tallinna linn tellis mõne aasta eest Lasnamäele Raadiku tänavale suure sotsiaalkorterite ehituse ligi 1200le korterile. Kuna aga linnal endal seda raha polnud, sõlmiti korterite ehituseks leping OÜ Raadiku Arendusega, kes ehitas majad 1,7 miljardi krooniga valmis, ent nüüd maksab linn aastaid nende eest üüri. Järgmise aasta eelarves on üürimakseteks ette nähtud 7 314 960 eurot ehk vanas rahas 114 miljonit krooni.

Eelnevalt oli linn sõlminud sarnase lepingu 680 sotsiaalkorteri tellimiseks Loopealse elamurajoonis. Selle üürimakseteks kulub Tallinnal järgmisel aastal 2 397 000 eurot.

Kokku kulub linnal kahele firmale üüri maksmiseks 9,7 miljonit eurot ehk vanas rahas umbes 150 miljonit krooni, mis ületab kordades summad, mida Tallinn lasteaedade investeeringuteks kulutab.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kommenteeris, et lasteaedadele kulub järgmisel aastal kokku 53 miljonit eurot, millest investeeringud 4,8 miljonit eurot ja kulud 48,2 mln eurot, kasvades kaks miljonit. Lisaks sellele kulub haridusametil PPP projektide makseteks 12,6 miljonit eurot, mis samuti ületab elamuehitusprojektide maksumust.

Aas teatas, et ka munitsipaalelamute rajamine on linnale oluline valdkond. Selle kaudu saavad abi näiteks nii üksikvanemad kui ka paljulapselised perekonnad.