Turvakeskuse juhataja Priit Siig teatas kainenemistoa suvised näitajad, mis olid kardetust väiksemad.

„Suvekuudel juunist augustini toodi meile end kaineks magama kokku 14 alaealist, mis on võrreldes algusajaga, kui näiteks ainuüksi märtsikuus oli neid 12, meeldiv tagasiminek. Tendents oli taanduv, sest kui juunis kainenes meil kuus last ja juulis viis, siis augustis tõi politsei vaid kolm purjus alaealist,“ rääkis Siig.“ Suhteliselt väikese meile toodud laste arvu põhjuseks võib olla ka vihmane suvi, pidu peeti pigem siseruumides ja politsei huviorbiiti linnatänavatel satuti vähem.“
Poole aasta jooksul on laste turvakeskusesse kainenema toodud 38 alaealist vanuses 13-17. Neist üle kolmandiku, 14, olid tüdrukud; 21 olid eestlased, ülejäänud venekeelsed.

Statistika näitab, et üle poole, 23, pärinesid teistest omavalitsustest üle Eesti, Tallinna linnaosadest oli enim kainenejaid Põhja-Tallinnast. Kaks Tallinna poissi on kainenema toodud kaks korda. Valdav osa lastest viidi pärast kainenemist koju, kolm Põhja-Tallinna last lastekodusse.

Noored purjutajad on enamasti kohale toonud kesklinna politsei, neljal korral ka Lääne-Harju politsei- ning kord Ida-Harju politseijaoskond.

Joobnud laps tuuakse turvakeskusesse juhul, kui politseil ei õnnestu kinnipeetud lapse kodust aadressi välja selgitada või ei saavutata lapsevanemaga telefoni teel kontakti. Politseipatrull teavitab turvakeskust kliendi toomisest eelnevalt telefoni teel, kontrollides ühtlasi, et noorel ei oleks kaasas alkoholi, narkootilisi aineid ega ohtlikke esemeid. Turvakeskus (Nõmme tee 99) osutab öist majutusteenust ajavahemikus kell 22.00 - 10.00. Hommikul edastab osakonnajuhataja info lapse majutamisest kohaliku omavalitsuse lastekaitsetöötajale ja lapsevanemale, alaealine lahkub sama päeva jooksul. Öisele teenusele suunamisele peab eelnema alaealise tervisliku seisundi kontrollimine haigla EMO-s eelkõige juhtudel, kui noore joove on raske ja esineb mürgistuse, üledoosi või muul moel lapse tervisele ja elule ohtlik seisund.