Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe lükkab tänases Eesti Päevalehes ilmunud artiklis "Sügava puudega noor naine ja teda hooldav ema jäid kodutuks" toodud väited ümber ja kinnitab, et kodanikule on eluruum tagatud. "Ilmunud artiklis on ennatlikud järeldused. Linnaosavalitsus on lahendanud tekkinud probleemi operatiivselt," seisab pressiteates.

"Ma ei saa isikuandmete kaitse seadusele tuginedes kommenteerida kõiki artiklis toodud väiteid, kuid kinnitan, et Jevgenia Gertje puhul on Lasnamäe linnaosa eluasemekomisjon teinud 18.10.2016 Tallinna Linnavalitsusele ettepaneku eraldada sotsiaaleluruum üürile andmiseks ja vastav eelnõu on hetkel menetluses. Meie andmetel on eelnõu linnavalitsuse istungi päevakorras käesoleval kolmapäeval," rõhutas Riibe.

Riibe sõnul pakuti kodanikule ajutise lahendusena kohe peretuba sotsiaalmajutusüksuses, millest naine loobus. "Ei saa väita, et olukorraga ei oleks tegeletud, vaid vastupidi: artikli pealkirjas viidatud ohtu jääda kodutuks ei ole tekkinud," selgitas Riibe.

Linnaosavanema asetäitja selgitas, et kui kodanik loobub linna poolt pakutud ajutisest võimalusest ja soovib teistsugust lahendust, siis on see kodaniku valik. "Sellest hoolimata on linnaosavalitsus leidnud veel ühe võimaliku lahenduse ja pakkunud sotsiaalkorterit," märkis Riibe. Kokkuvõttena tõi Riibe välja, et Tallinna linn on täitnud ja täidab sotsiaalhoolekande seadusest tulenevaid nõudeid, milleks on ka eluruumi tagamine hetkel, kui seda on tarvis.