“Ka on põhjuseks perevägivald” lisas Korp.

Tallinna laste turvakeskus tähistab homme oma 15.aastapäeva konverentsiga “Edu meis endis”, kus peaesinejateks on mitmed Eesti tippärimehed ja -poliitikud. Konverents on suunatud lastekaitse- ja sotsiaaltööga seotud spetsialistidele ja koostööpartneritele.

Konverentsi avavad proua Ingrid Rüütel, rahvastikuminister Urve Palo, Tallinna abilinnapea Merike Martinson ning Ameerika suursaadiku abikaasa Kay Phillips. Ettekannetega esinevad Erki Korp, Armin Karu, Urmas Sõõrumaa, Mare Pork, Jüri Ennet, Piet Boerefijn, Anna-Maria Galojan, Jaanus Kangur, Jaak Aab, Eiki Nestor, Marko Pomerants.

Tallinna laste turvakeskuse Lilleküla keskuses (endine Lilleküla turvakodu) on 14 turvakodu kohta vanemliku hoolitsuseta jäänud lastele vanuses kolm kuni 18 aastat. 15 tegevusaasta jooksul on Lilleküla keskusest saanud abi ligi 2300 last.

“Näiteks eelmisel aastal sai turvakodust abi 99 last, 2006. aastal oli abivajavaid lapsi 150. Vaadates turvakodu tegevuse algaastaid, on sattunud turvakodusse ka üle 200 lapse aastas” ütles Erki Korp.

Turvakodu pakub lastele ööpäevaringset hooldust, tagatakse lastele psühholoogiline nõustamine, vajadusel korraldatakse arstiabi, nõustatakse vanemaid erinevates sotsiaal- ja õigusküsimustes. Turvakodus viibimise aja jooksul püütakse taastada lapse sidet kodu ja kooliga.

“Lapse aitamisel on väga tähtis koostöö kogu last ümbritseva võrgustikuga ning üks oluline roll selle juures on turvakodul” ütles Turvakeskuse juhataja asetäitja Tiiu Peterson.

Lisaks Lilleküla keskusele kuulub Tallinna laste turvakeskuse koosseisu ka 40-kohaline keskus sõltuvusprobleemidega lastele aadressil Nõmme tee 99. Keskus on tegutsenud 8 aastat ning sealt on saanud abi üle 300 sõltuvusprobleemidega lapse. 2009.aastal on plaanis ehitada Nõmme tee keskusele 10-kohaline juurdeehitus, sest sõltuvusprobleemidega laste arv kahjuks suureneb Tallinnas.