Kadaja rääkis intervjuus, et tema andis vaid teada, et sel saatuslikul päeval kell 13 toimub üritus ja palus aatriumis korrapidajate-õpetajate tugevdatud valvet.

"Aga see, millest on saanud nii suur teema, et lastevanemate sotsiaalmeedias on tõstatud teema, et anda lausa eraldi tundideks korraldus, teha pikem koolitund, ma tõesti kinnitan, et ma ei ole seda koostanud, kavandanud ega ka seda kirja välja saatnud," rääkis Kadaja.

Kooli juhi sõnutsi on neil kaks õppejuhti, kelle igapäevane töö ongi erinevate ürituste korraldamine ja Kadaja sõnutsi ei näinud ta põhjust oma tublide õppejuhtide tööd kontrollida.

"See on tõeline meedia võimendus ja siin tuleks ükskordki niiöelda tõde lauale seada. Meil on, nagu öeldud, väga suur kool. Ja ülerahvastatud kool, ma julgeks öelda. Selles siginas, kus on nii-öelda libiseva graafiku ajal söögivahetunnid, koolitunnid, korraga sööb sööklas 270 sööjat. Ja aatrium on otse aula kõrval ehk aula asub kolme erineva õppehoone ristumispaigas - peamaja, algklasside maja ja ka spordikompleksi viiv galerii. Ja minu poolt oli tõesti suunis tugevdada nii-öelda korrapidamist, et üldse oleks sõnavõtte ja kõnesid sellel üritusel kuulda," rääkis Kadaja ja näitas näpuga meedia suunas.

Kadaja lisas, et kuna kooli maine sai meedia võimendusel väga suure löögi ja kuna kooli ligi 2000 lapsevanema nimel on käputäis inimesi võtnud väga selgelt temavastase seisukoha, siis peab ta nüüd vastutama.

Kooli eksjuhilt küsiti ka, et kas ta igatseb tagasi Nõukogude kooli ja sooviks tagasi seda korda, vastas naine, et "minge nüüd".

Seda, mida ta nüüd edasi tegema hakkab, Kadaja öelda ei osanud, sest tegemist on niivõrd värske sündmusega, et ta peab endale aega võtma.

Meenuta ka seda saatuslikku päeva, kui minister Ligi Tabasalu gümnaasiumi külastas: