2012. aastal on kavas avada kokku 18 uut rühma, millega lisandub kokku 344 sõime- ja lasteaiakohta, ütles Delfile haridusameti üldosakonna peaspetsialist Leini Jürisaar.

Uued rühmad saavad Lepistiku lasteaed (2), Tuule lasteaed (2), Lehola lasteaed (2), Läänemere lasteaed (1), lasteaed Kraavikrõll (1), Järveotsa lasteaed (1), Nurmenuku lasteaed (1), Mustamäe I lasteaed-algkool (1), lasteaed Kelluke (2), Sitsi lasteaed (1), Lauliku lasteaed (1) ja Taime lasteaed (1). Juba aasta alguses avas linn kaks uut sõimerühma Mustamäel Sõbrakese lasteaias.

Lisaks eelpoolnimetatutele renoveeritakse lasteaias Vikerkaar rendipinnana kasutusel olnud majatiib ja seeläbi lisandub aasta lõpuks veel kuus uut rühma ning koha saab 126 mudilast. Praegu renoveerimisel olev Kolde lasteaed saab aga juurdeehituse spordisaali tarvis, sõnas Jürisaar.

Sportida saab ka õues

"Vanemad, kelle lastel on lasteaiakoht, on kindlasti olukorraga rahul, kuid kohta vajavad ka teised. Kuna lasteaiakoha soovijate hulk kasvab pidevalt ja kiiresti, on vaja leida võimaluste piires ka kiireid
lahendusi," kommenteeris Jürisaar.

"Peamiselt avatakse uued rühmad lasteaedade endistel rendipindadel, kuid mõnes lasteaias ehitatakse ümber seni muus kasutuses olnud ruum. Ümberehitatavad spordisaalid olid enamasti algselt rühmaruumid, mis aastatel, kui laste arv vähenes, muudeti spordisaalideks," selgitas ta.

Spordisaalide kaotamine tekitab paljudes lastevanemates vastuseisu, sest nad kardavad, et nii kaovad mudilastel sportimisvõimalused. "Kindlasti ei ole spordisaal lasteaias ainuke võimalus sportimiseks. Üha enam kogub populaarsust õuesõpe ja sportimine õues, lasteaedadel on suured ja rohkelt liikumisvõimalusi pakkuvad õuealad," sõnas Leini Jürisaar.

2011/2012 õppeaastal käib Tallinna munitsipaallasteaedades 21 977 last ja lisaks toetab Tallinna linn ca 850 eralasteasutustes käivat last 22 lasteasutuses.