Äsja avatud lõbustuspark vajas Lilleküla redelitega varustatud päästjate abi pühapäeva õhtul kella veerand kaheksa ajal, sest töötajad ei suutnud lapsi oma jõududega kuue meetri kõrguselt atraktsioonilt alla tuua, kirjutas Postimees.

Lapsi hoidis lõksus atraktsioon Miami, mis kujutab endast ringikujuliselt üles-alla liikuvat istmerida. Pingil istuja teeb ringe, külg ees. Seni täpselt teadmata põhjustel jäi vilkuvate tulede ja muusika saatel töötav masin seisma, kui istmerida oli parajasti üleval.

Tallinna tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Kirill Teiter rääkis, et esimese hooga tahtsid nad tivolisse saata mitu masinat, kaasa arvatud päästetõstuk Bronto, sest ei teatud, kui kõrgel lapsed hädas on.

“Esimesena kohale jõudnud päästemeeskond sai aga kiiresti oma jõududega hakkama, tuues lapsed tõmbredeliga alla,” ütles Teiter. “Ülejäänud väljakutsele sõitma hakanud masinad võisid juba poolelt teelt tagasi pöörduda.”

Päästjad tõid alla neli last ning Teiteri andmetel ei vajanud neist keegi arstiabi. Väljakutse saamisest kuni hetkeni, mil lapsed jälle kindlalt maas olid, kulus umbes 12 minutit.

Samas ei osanud Teiter esmaspäeval öelda, kui kaua lapsed seisma jäänud atraktsioonil istusid, enne kui lõbustuspargi töötajad päästjatele helistasid.

AS-i Rocca al Mare Tivoli juhataja Marko Tiidelepp ei tahtnud juhtunu kohta esmaspäeval mingeid kommentaare anda, öeldes vaid, et teda ennast ei olnud pühapäeva õhtul lõbustuspargis kohal ning asja alles uuritakse.

“Kõik turvalisusnõuded olid täidetud ja ma ei taha enne midagi öelda, kui see on sajaprotsendiliselt selge, mis juhtus,” lausus Tiidelepp. “Kontrollime, kas viga oli elektris, mehhaanikas või milleski muus.”

Rocca al Mare Tivoli ühe osaniku, Tallinna linnavalitsuse esindajana märkis linna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste, et esialgsetel andmetel oli juhtumi põhjuseks operaatori põhjustatud viga. “Aktsiaseltsi juhataja arvab, et põhjuseks võis olla turvablokeeringu töölehakkamine,” ütles ta.

Täpsemalt teeb juhtunu põhjuse selle nädala jooksul selgeks tivoli sisejuurdlus.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, kuidas aastaid kahjumit teeninud ja eelmise aasta sümboolse kasumiga lõpetanud Tallinna Rocca al Mare Tivoli peab läbi ajama peamiselt vanade atraktsioonidega. Suurinvesteeringuid teha ei luba just kesised majanduslikud väljavaated. Tivoli ootab sel hooajal 120 000 — 130 000 külastajat ning see peaks tagama nulli jõudmise.