Kohus mõistis esmaspäeval noore ema süüdi lapse surma põhjustamises ja mõistis ta üheks aastaks ja kuueks kuuks vangi, kirjutas Lääne Elu.

Süüdistuse järgi sünnitas 23-aastane naine mullu aprillis oma töökohal poisslapse. Lapsel oli nabaväät ümber kaela, mille ema jättis eemaldamata ega kutsunud ka abi.

Rasedust varjanud naine ütles kohtus, et ei soovinud seda rasedust, kuna tal on juba laps. Rasedusest ta kellelegi ei rääkinud ega võtnud end ka arsti juures arvele.

Naine jätkas oma tavapärast eluviisi, suitsetades ja vahel alkoholi tarvitades. Kui rasedus hakkas juba välja paistma, eitas ta seda ka siis, kui töökaaslased seda otsesõnu küsisid.

Naine ütles kohtus, et jättis end rasedana arvele võtmata, sest sai esimesel rasedusel naistearsti juures negatiivse kogemuse.

Kohtupsühhiaatria ja psühholoogia ekspertiis tegi kindlaks, et kohtu alla antud naine sai aru oma tegudest ja oli võimeline neid juhtima. Afektiseisundit tal ei olnud.

Kohtualune ei tunnistanud end süüdi eeluurimisel ega kohtus ja väitis, et tema teada sündis laps surnuna. Samuti eitas ta kilekottide ja käterätikute varumist, et sünnituse tagajärgi kõrvaldada.

Hiljem pakkis naine lapse laiba kilekotti ja käterättidesse ning püüdis puhastada vaipa ja voodit verest ning looteveest.

Väikese surnukeha viis ta reisikotis oma kodukanti, kus peitis selle ühe lauda juurde varemetesse kavatsusega see hiljem maha matta.

Ligi kümme päeva pärast sünnitust avastas koristaja toas kahtlased määrdumised. Kaks päeva hiljem helistas asutuse juhataja kohtualusele ja küsis, kas viimane sünnitas seal.

Naine eitas sünnitust ja ütles, et ajas maha punast veini. Juhataja teatas oma kahtlustest politseile, kes tegi kindlaks toimunud kuriteo.