Peokutses teatas Lang, et õhtu naelaks on etendus “Adolf” ja palus külalistel riietuda võimalikult XX sajandi 30-ndate aastate Müncheni õllekeldrite stiili järgivalt, kirjutab Eesti Ekspress.

Viimati möödunud sügisel Vanemuise mängukavva kuulunud “Adolf” on monotükk, kus etendati Adolf Hitleri viimast kõnet enne enesetappu. Tükki mängiti samas Püssirohukeldris, lavakujunduses kasutati suurt haakristi-lippu.

Ekspressi palvele ürituse stiilivalikut põhjendada, vastas Lang, et tegemist on eraasjaga, mida ta ei kommenteeri. Täpsustavas teates selgitas Lang külalistele, et tegu pole stiilipeoga ja mundreid ja nendega kaasnevat sümboolikat peole ei oodata. Kolmekümnendad, eriti nende esimene pool oli Münchenis vaene aeg, nentis Lang.

Kui Briti troonipärilusjärjekorras kolmas prints Harry osales kostüümipeol natsivormis, esitas ta hiljem selle pärast avaliku vabanduse.

Eestis põhjustas aastal 2004. võrreldava skandaali Keskerakonna tegevsekretär Mart Viisitamm, kes tähistas sünnipäeva Wehrmachti vormi kandes ja külalisi hitlerliku tervitusega vastu võttes.

“Sel aastal sai valitud see teema, sest parajasti oli aktuaalne natsisümboolika, Hitleri pildiga särgid ja Lihulas avada plaanitud ausammas,” põhjendas Viisitamm tookord oma kostüümivalikut.