Kultuuriminister Rein Langi sõnul on kõik ettevõtted ühtmoodi olulised, sõltumata sellest, kui palju või mil viisil nad on kultuuri mitmekesistamisse panustanud. Samaväärselt olulised on nii suurürituste toetajad kui ka need, kes aidanud väikest külaseltsi või rahvamaja.

"Kõik need ettevõtted, keda täname, on esitanud kultuuriasutused ise, teie kõigi tuge tajutakse ja hinnatakse ning kultuuriministeerium tahab sellest üritusest kujundada traditsiooni, mille eesmärk on pöörata avalikkuses senisest suuremat rõhku kultuurivaldkonna toetajatele," märkis minister Lang.

Aasta kultuurisõber 2011 tiitli pälvisid:

Nordea Pank Eesti, tiitli võttis vastu panga direktor Vahur Kraft.

Nordea Pank on kultuurivaldkonda toetanud pikkade aastate jooksul ja toetus on olnud märkimisväärne – Nordea on olnud näiteks Nargen Festivali ja Pimedate Ööde Filmifestivali peasponsor, samuti on ta pannud õla alla paljudele väiksematele kultuuriüritustele.

Nordic Hotels OÜ, tiitli võttis vastu tegevdirektor Feliks Mägus.

Nordic Hotels OÜ on teinud koostööd muuseumide, kontsertorganisatsioonide, kunstnike ja paljude teistega. Eesti kapitalil põhineva ettevõtte puhul on muutunud lausa iseenesest mõistetavaks, et märtsis Tallinn Music Weeki või novembris PÖFFi ajal võib seada sammud nende festivalide ametlikku peakorterisse - Nordic Hotelli.

Enn Kunila – metseen ja Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade seltsi asutaja.

Enn Kunila metseenlus ei piirdu mitte ainult kunstiga, vaid ta on toetanud ka hulganisti kultuuritegevusi Eestimaa eri paigus. Enn Kunila kunstikogu on kogunud tänaseks palju kuulsust ning tunnustust, tema kunstikogu näitus Tallinna Kunstihoones ja Helsingis oli äärmiselt menukas.

Esmakordselt toimunud tänuvastuvõtule oli kutsutud 110 ettevõtet, kes kõik said kultuuriminister Rein Langilt aukirja, nende seas oli nii suurettevõtteid kui ka väiksemaid organisatsioone.