Lang ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et kultuuriministeeriumil on lauluväljaku ümberkujundamiseks mõned ideed olemas, kuid ta ei tahaks neid mõtteid väga toorelt veel välja öelda, vahendab BNS.

"Põhimõtteliselt on tegemist maastiku- ja mullatöödega, mingit ulatuslikku miljonite eurode investeerimist ei ole selleks vaja. Lauluväljaku saab tantsupeo jaoks sobilikuks kujundada väga lihtsate vahenditega," lausus kultuuriminister.

Lang tõdes, et ta ei ole näinud viimastel aastatel Tallinna linnavalitsuse poolt tahet lauluväljakut edasi arendada, kuigi see ei nõua suuri rahapaigutusi. Ta avaldas lootust, et kultuuriministeeriumil õnnestub siiski linnavalitsusega lauluväljaku tantsupidude jaoks ümberkujundamisel koostööd teha.

Eelmise nädala reedest pühapäevani toimunud 11. noorte laulu- ja tantsupeo tantsuetendused toimusid aastakümnete järel taas lauluväljakul. Tavapäraselt on tantsupeod toimunud Tallinnas Kalevi staadionil. Viimati toimus tantsupidu Tallinna lauluväljakul 1950. aastal.