Langi ütles, et tema hinnangul reageerisid kultuuriministeeriumi ametnikud Eesti ajaloomuuseumi veale selle püsiekspositsiooni kujundamisel professionaalselt ja adekvaatselt, vahendab ministeerium.

„Teadusvabaduse põhjendusega ei saa õigustada inimeste või rahvusgruppide solvamist ning Eesti Vabariigi rahvusvahelise maine teadlikku või inimlikust rumalusest tulenevat kahjustamist,“ ütles Lang.

Ta lisas, et ministeeriumi ametnikud pakkusid konflikti lahendamisel muuseumile igakülgset abi ja tegid seda täies vastavuses seaduse ja avalikus teenistuses kehtivate eetikareeglitega.

Selle aasta 26. mail avas Eesti ajaloomuuseum oma Suurgildi hoones püsiekspositsiooni „Visa hing. 11000 aastat Eesti ajalugu“, milles eksponeeriti Tallinnas sündinud natsikurjategijat Alfred Rosenbergi moel, mis õigustatult häiris tugevalt Eesti juudi kogukonda. Kuna mõistliku aja jooksul ei leidnud muuseum ja kodanikuühendus vastastikku rahuldavat lahendust ekspositsiooni muutmiseks, palusid kultuuriministeeriumi ametnikud muuseumil Alfred Rosenbergi puudutav stend kuni lahenduse leidmiseni ekspositsioonist eemaldada.