Delfi küsimusele, kas Krossi minevik on piisavalt puhas, et Eesti riiki ja Reformierakonda juhtida, vastas Lang eitavalt.

Lisaks ütles Lang, et "ei saa vastata" küsimusele, kas ta peab hiljuti Reformierakonnaga liitunud Krossi usaldusväärseks.

Lang kinnitas ka, et tema loobumine riigikokku kandideerimisest ei ole seotud Eerik-Niiles Krossi tulemisega Reformierakonda.

Eerik-Niiles Krossi küsimus on tekitanud Reformierakonna ridades mitmeid lahkhelisid. Reformierakonna juhtkond arutas Krossi personaalküsimust, kuna juhatuse liikmetega konsulteerimata erakonda võetud Kross on tekitanud nii partei ladvikus kui lihtliikmete seas vastandlikke arvamusi.

Enim tekitavad küsimusi Krossi suhted USA ja Venemaaga. Kross ise on USA viisa tühistamise põhjuseks pakkunud Ühendriikidele antud valeinfot. Arctic Sea kaaperdamises süüdistamine olevat aga Venemaa kättemaks tema osavõtu eest Gruusia valitsuse kommunikatsioonitöös Vene–Gruusia sõja ajal 2008. aastal.

Reformierakonna juhi, peaminister Taavi Rõivase sõnul ei ole ta saanud USA saatkonnalt infot Krossi mineviku kohta, kuid hoolimata sellest seab minevik teatavad piirid Krossi poliitilisele tegevusele.

„Seni, kuni ei ole Ameerika Ühendriikide, meie väga olulise liitlasega, suhted klaaritud, seni, ma usun, ei ole põhjust eeldada, et Eerik-Niiles Kross võiks asuda täitevametisse. Ükskõik, kas siis valitsuse liikmena või ka näiteks komisjoni juhina. Ma usun, et need asjad peab ta enne klaariks saama," ütles Rõivas Eesti Päevalehele.

IRL-ist üle tulnud Krossi soovitaja uues erakonnas oli tuntud taustajõud Rain Rosimannus, Reformierakonna juhatuse liikmed on aga mõista andnud, et neil on Krossi USA-sse sissesõidu keelu ja Venemaa süüdistuste tõttu palju küsimusi.

Märtsis toimuvatel riigikogu valimistel on Kross Mustamäe ja Nõmme piirkonna kolmas number Urmas Paeti ja Maris Lauri järel.